Kubu készítés házilag 2.0 cseresznyével

Mire megérett a cseresznye el is fogott az előző adag kubu, vagyis még egy árválkodik a hűtőbe, de csak napok kérdése és elfogy.
1-1 üveg pont elég arra, hogy pár napig kielégítse kislányom üdítő iránti vágyait. Jobban örülök, ha ilyet iszik ebbe biztos vagyok hogy 100%ék gyümölcs-zöldségből készült, bolti társaival ellentétben.
Megint minden úgy ment, ahogy az előzőekben.
Recept ITT !

Gyors leírom.
(fél adag)
750gramm répa
1kg alma
250gramm szőlőcukor(én ezt használok)
késhegynyi bor-kén
késhegynyi citromsav
1 narancs leve
1 citrom leve
csipet só
+1 l víz összefőzéskor
és most tettem bele olyan 300-400gramm cseresznyét, több is mehet bele bőven, csak nekem ennyi volt itthon
Mindent megfőztem külön külön. Majd pépesítettem, a cseresznyét leszűrtem. Összeöntöttem a sűrítményeket, felöntöttem a vízzel, hozzáadtam a többi hozzávalót és lassú tűzön felforraltam, majd kitöltöttem üvegekbe. Most éppen a száraz dunsztba hűlnek. (ez nekem múltkor olyan 1,5 nap volt)
Aztán hűtőbe tárolom, télen kamrába is lehet.
Sokkal több lett ez és sokkal rostosabb a cseresznye miatt, ízre is finomabb szerintem, majd ha megkóstolja jogos tulajdonosa beszámolok róla Facebook oldalamon :)

3 megjegyzés:

  1. hűű, ez jól hangzik... de nekem csak hétvégére lesz cseresznye-meggy, akkor szedünk majd... Viszont ma készült épp újabb 8 liter... :D Úgyhogy ennek el kéne fogynia hétvégére, hogy ha újat akarok főzni :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. áh, nem kell aggódnom, a 3. üveggel nyitotta fel épp Janó.... :DDDDDD

      Törlés